O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

čtvrtek 29. července 2010

První měsíc zkušeností

V průběhu prvního měsíce jsem pekl chléb celkem, nepletu-li se, osmkrát.

Pětkrát to bylo ze zakoupené (tedy připravené, předmíchané) směsi (BAUERNBROT značky Rivercote z LIDLu a z dovolené v Rakousku dovezené ROGGENMISCHBROT a CIABATTA značky Korngold společnosti Hofer).
U všech těchto chlebů si směsi nemohu vynachválit, ale hned jedním dechem dodám, když se do směsi přidá hrst rozinek, pár lžic medu (oba pokusy se směsí BAUERNBROT) nebo hrst slunečnicových semínek (do směsi ROGGENMISCHBROT), je chléb ještě trošku lepší.

Jednou jsem vyrobil "chlebovou buchtu" ze směsi na čokoládovou buchtu (poněkud zapomenutou ve špajzce) a dvakrát se pokusil vyrobit chléb dle receptu z knížečky, kterou dodávají k domácí pekárně (medový a bramborový). Chuťově to bylo bez problémů, jen pohledově to bylo jakési podivné - chléb vykynul, ale v průběhu pečení "spadl", takže vznikla jakási "chlebová vanička". Ale že to píšu dodatečně, těžko teď přesně hledat proč a jak se to stalo.

Ze včera pečené ciabatty už nic nezbylo, takže lze říct: zatím jsme spokojeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat