O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pondělí 25. února 2013

Ze směsí...

Ze směsí se peče snadno a skoro bezpracně.

V neděli dopoledne jsem pekl medovec od Vitany (229.), výsledný produkt byl jen nějak víc drobivý než obvykle, ale jinak bez námitek.

Večer jsem pak pekl znovu, Selský chléb ze směsi Puda, a zkusil jsem jej změnit tím, že jsem do těsta přisypal 320 g vařené rýže s hráškem (230.) - chléb ale nevykvasil. Nejprve jsem si myslel, že za to mohla rýže, ale pak jsem si prohlédl obal a zjisti, že směs musela ležet doma mezi zásobami set sakra dlouho... Nu což, příčinou bylo již nejspíš nekvasící sušené droždí, pokus výhledově zopakuji s čerstvou směsí...

Žádné komentáře:

Okomentovat