Zopakoval jsem dnes briošku, tak jak jsem ji pekl původně, jen místo citronové kůry dal 2 PL rozinek (253.) - krásně nakynulo, krásně voní.
A už se chystám na další, zkouším modifikovat recept na klasický tmavý chléb jen v tom smyslu, že do něj zapeču na jemno nakrájené dvě ačokči a jednu cibuli (254.) - pod text zítra doplním, jak se to vyvedlo...
Doplněno druhý den:
Cibuli to chtělo osmažit na oleji do žluta, a asi i jen polovinu cibule - aroma cibule je v chlebu příliš dominující!
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 17. listopadu 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat