O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 17. listopadu 2013

Modifikace osvědčeného

Zopakoval jsem dnes briošku, tak jak jsem ji pekl původně, jen místo citronové kůry dal 2 PL rozinek (253.) - krásně nakynulo, krásně voní.
A už se chystám na další, zkouším modifikovat recept na klasický tmavý chléb jen v tom smyslu, že do něj zapeču na jemno nakrájené dvě ačokči a jednu cibuli (254.) - pod text zítra doplním, jak se to vyvedlo...


Doplněno druhý den:
Cibuli to chtělo osmažit na oleji do žluta, a asi i jen polovinu cibule - aroma cibule je v chlebu příliš dominující!

Žádné komentáře:

Okomentovat