O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pondělí 28. října 2013

Brioška s rozinkami a jablky

Opakuji včerejší experiment - briošku (252.) - a rozvíjím ho, přidávám do ní pár dalších surovin....
2 vejce
200 ml mléka
1 PL rumu
špetka strouhané kůry z citrónu
2 čl cukru
10 tbl sladidla
50 g Hera máslová
50 g sádla
1 čl soli
500 g polohrubé mouky
21 g droždí
3 PL rozinek
200 g (na kostky nakrájených odjadřincovaných) jablek
Program 4 Sladký / 1250g / střední - včerejší brioška je skoro snědená (zbývá malinkatý kousíček), dnešní už je cca z 1/6 v bříšku. Dnešní brioška je vlhčí, vláčnější, ale méně připomíná briošku, jak ji znám z Karlovy pekárny.

Žádné komentáře:

Okomentovat