O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 14. ledna 2012

Večky

Včera i dnes jsem pekl variace na téma "obyčejná večka".
Včera jsem zkusil místo kořenící soli a majoránky přidat 2 PL slaných burských oříšků (165.), nebylo to špatné, jen to chtělo přece jen alespoň 1/2 čl soli.
Dnes jsem pak zkusil základní recept, ale majoránku nahradil 50 g strouhané mrkve (166.), chléb dostal lehce nasládlou chuť.


Užíváme si totiž sobotu bez dětí, tak se peče... Pavla pekla taky, klasicky, štrůdl...

Žádné komentáře:

Okomentovat