O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 29. ledna 2012

Večky - různé

A další variace na téma večky, ve čtvrtek jsem udělal česnekovou (169.):
500 g polohrubé mouky
350 ml kuřecího vývaru
21 g droždí
1 čl kořenící soli
1 čl česnekové pasty
1 čl majoránky
2 PL ovesných vloček
a dnes opakuji variantu na sladko (170.), ale "nadupanější":
500 g hrubé mouky
175 ml vody
175 ml mléka
21 g droždí
1 čl soli
100 g směsi kandovaného ovoce
4 PL (54 g) rozinek
4 tbl sladidla
2 PL ovesných vloček
a variantu na sladko s dýňovým kompotem (171.):
500 g hrubé mouky
175 ml vody
175 ml mléka
21 g droždí
1 čl soli
180 g dýňového kompotu (odkapaného, tedy bez šťávy)
4 tbl sladidla
2 PL ovesných vloček
Vše program 5 rychlý / 1250 g / střední.
Výsledek? Česneková byla "málo česneková"...
Kousek chlebíku s kandovaným ovocem si děti vzaly s sebou na dopolední představení Pejska a kočičky do Radosti...
Dýňový se teprve peče...

Žádné komentáře:

Okomentovat