O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

čtvrtek 12. ledna 2012

Buchta ze zakysané smetany

Zapomínám zapisovat, ale peču pořád.

Na Silvestra jsem pekl klasiku, ciabattu (162.) ze směsi z LIDLu a baštili jsme k ní sýrové copánky, a dále oblíbený biskupský chlebíček (163.) - ten jsme snídali na Nový rok.

Minulý týden jsem pak zkoušel dle receptu z Internetu buchtu ze zakysané smetany (164.), jen jsem si recept malinko upravil a vypustil drobenku (jaksi mi do pekárny nepasuje):
2 kelímky kysané smetany
1 kelímek cukru moučka
2 kelímky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce mléka
2 na kostičky nakrájená jablka
Program 10 Koláč / 1000g / střední, nemělo to chybu, druhý den byla snědena do posledního drobečku...

Pravda, tento týden jsem se zatím k pečení nedostal :-o

Žádné komentáře:

Okomentovat