O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 2. ledna 2011

Další variace na téma sladký chléb

A je tu další variace (43.) na téma sladký chléb.
300 ml vody
60 g tuk na pečení AQ
1 čl soli
2 PL cukru
4 tabletky sladidla
540 g polohrubé pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
40 g sušeného mléka
půl sklenky "dětské výživy" mixovaných meruněk (vyndáno z mražáku)
2 PL medu
5 PL ovesných vloček
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Jo, a ještě jsem nakrájel na malé kostičky a do pekárny nasypal půl housky s máslem a medem, co tu zbyla po Leničce. Když se houska může dávat do knedlíků :-) Zužitkuje se vše...

PS: Je to chutné, ale vzhledově vznikl opět odporný "ušatec", manželka tvrdí, že "ušatci" vznikají výhradně, když sladím medem, musím projít záznamy a ověřit to...

Žádné komentáře:

Okomentovat