O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pondělí 10. ledna 2011

Filípkovi sladký, mamince slunečnicový

V pondělí jsem pekl chléb klasický slunečnicový, ze směsi Rivercote, Sonenblumenkernbrot (45.), doplněný o 80 g sekaných burských oříšků. Výsledek prostě skvělý!

Mimochodem, LIDL začal směsi prodávat pěkně v českém (a slovenském) provedení, už na obalu dominuje český název. Akorát mně tím v názvech vznikl menší zmatek, protože jsem si na ty německé zvykl.

A dnes peču pro Filípka sladký chlebík s oříšky a banánem (46.).
300 ml vody
60 g tuk na pečení AQ
1 čl soli
2 PL cukru
4 tabletky sladidla
490 g polohrubé pšeničné mouky
60g špaldové mouky
21 g čerstvého droždí
5 PL (65 g) strouhaných vlašských ořechů
3 PL ovesných vloček
jeden nakrájený banán
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Vykynulo to tak, že se těsto přilepilo na horní sklíčko pekárny! Výsledek je skvělý, jen nepatrně propadnutý, chutný, kyprý. Filípek stihl před spaním ochutnat...

Žádné komentáře:

Okomentovat