O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

čtvrtek 27. ledna 2011

2x Rivecote a oříškový chléb

Minulý týden jsem pekl 2x, vždy ze směsi Rivecote.
Nejprve to byl Bauernbrot / Selský chléb (51.), zkusil jsem, zda bude chléb jemnější po přidání 115g vařené rýže a 3 lžic ovesných vloček - jenže kůrka byla podivně tvrdá jako vždy u tohoto chlebíku.
Potom to byl Sonnenblumenkernbrot / Pšeničný slunečnicový (52.) (navíc 3 lžíce ovesných vloček), tento chlebík byl jako vždy výtečný.

Včera jsem před odchodem na divadelní trénink naplnil pekárnu ingrediencemi na oříškový chléb (53.), co jsem pekl už před 14 dny, a dnes jsem si na něm cestou do práce pochutnal...
300 ml vody
60 g Stella
1 čl soli
1 PL cukru
4 tabletky sladidla
540 g hrubé pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
5 PL (65 g) strouhaných vlašských ořechů
3 PL ovesných vloček
100 g rozinek
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.

Žádné komentáře:

Okomentovat