O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 12. prosince 2010

Borůvkový chlebíček

Lenička chtěla něco jako koláček, tož peču borůvkový chlebíček (37.):
300 ml vody
60 g Stelly
1 čl soli
1 PL (12 g) cukru
2 tabletky sladidla
300 g polohrubé pšeničné mouky, typ 400
240 g celozrné speciál-střední pšeničné mouky
200 g borůvek (vytáhl jsem je z mražáku)
21 g čerstvého droždí
3 PL ovesných vloček

Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Clebík krásně vykynul, upekl se, za chvíli jej budu vyndávat...

Žádné komentáře:

Okomentovat