O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 19. prosince 2010

Sladký kávový chlebík

Malinko si hraji - peču sladký chlebík (38.) dle svého předchozího úspěšného receptu, a přidávám do něj různé drobnosti:
300 ml vody
60 g tuk na pečení AQ
1 čl soli
2 PL (12 g) cukru
4 tabletky sladidla
440 g hrubé pšeničné mouky, typ 400
100 g celozrné speciál-střední pšeničné mouky
120 g rozinek
21 g čerstvého droždí
33 g kávové směsi Cappuccino (LIDL) rozpuštěné v trošce mléka
60 g sušeného mléka
25 g vanilkových pusinek (to, co zbylo v sáčku rozdrobené)
2 PL medu
2 PL ovesných vloček
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Svačináááá...

Žádné komentáře:

Okomentovat