- dopečení je oznámeno zvukovým signálem (asi u všech pekáren),
- pekárnu vypnu ze sítě a počkám cca 20 minut (jinak by se chléb dál automaticky udržoval teplý, alespoň v mé pekárně),
- vyjmu pečící mísu, otočím ji vzhůru nohama nad velkým prkénkem, položím na prkénko,
- ručně zahýbu hnětacíma metlama (ze spoda pečící mísy je cosi, nevím, jak se to říká technicky, snad převodní čepy, těma pootočím jedním i druhým směrem),
- chléb vypadne na prkénko,
- odklopím pečící mísu, háčkem vyndám hnětací packy z chlebíka (pokud nezůstaly ve formě)
- rukou zahladím otvory, dokud je chléb teplý, dá se to upravit tak, že tam v podstatě nezůstanou žádné dírky po hnětacích metlách;
- pak chléb zabalím do utěřky a nechám cca hodinu "dozrát", ale zpravidla z něj hned ukrojíme plátek na košt...
Formu ani hnětací metly nemyji, je to vše teflonovou vrstvou potažené, jen zbaštíme drobečky a pečeme znovu... (A jak kamarád dodal, žiju, takže je to OK).
Žádné komentáře:
Okomentovat