O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pondělí 20. prosince 2010

Sladký chléb - skorovánočka

Malinko modifikuji svůj včerejší recept a peču sladký chlebík, v mnohém připomínající vánočku (39.):
300 ml vody
60 g tuk na pečení AQ
1 čl soli
2 PL cukru
4 tabletky sladidla
400 g hrubé pšeničné mouky, typ 400
140 g celozrné speciál-střední pšeničné mouky
120 g rozinek
21 g čerstvého droždí
60 g sušeného mléka
2 PL medu
2 PL ovesných vloček
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Minulý zmizel...

Žádné komentáře:

Okomentovat