O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 17. dubna 2011

Cibulový a biskupský

Ve čtvrtek jsem pekl celozrný chléb ze směsi z LIDLu (Rivercote). Proti originálnímu receptu jsem do něj přidal tři nakrájené cibule, tři lžíce ovesných vloček a tři lžíce arašídových oříšků (79.). Pochutnali jsme si, Pavla chválila...

A dnes peču opět biskupský chlebíček (80.), přesně dle minulého receptu, tedy:
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
6 polévkových lžic oleje
10 lžic mléka 3,5% (jiné už skoro nekupujeme)
155 g cukru
3 tabletky umělého sladidla
jeden skořicový cukr (20g)
510 g hrubé mouky
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
150 g rozinek
Ale změna: Zapl program 10 Koláč / 1000g / střední a nechal míchat a péct... Dříve jsem (když nepíšu nic, myslím to tak automaticky) nastavoval chléb tmavý, ale u biskupského chlebíka jsou zbytečně tmavé okraje...

Žádné komentáře:

Okomentovat