O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 24. dubna 2011

Zase s oříšky

Opět peču (děti si hrají a občas přiběhnou asistovat) chléb se solenými arašídovými oříšky (82.)...
300 ml vody
60 g Zlaté Hané
75 g Gazdovské slaniny (nakrájené na kostky)
3 čl kořenící solící směsi
540 g hrubé pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
5 PL arašidových oříšků
3 PL ovesných vloček

Program 1 normální chléb / 1000g / tmavý.
Minule chutnal v provedení "škvarkový", předpokládám, že se slanina opět dokonale rozpeče...

Žádné komentáře:

Okomentovat