O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 12. dubna 2011

Překvapení pro Pavlu II.

V neděli jsem pekl ještě ciabattu ze směsi z LIDLu (Rivercote). Proti originálnímu receptu jsem do ní dal jen hrst osmaženého pórku navíc (77.).

A dnes peču Pavle znovu "narozeninový biskupský chlebíček" (78.), aby ho mohla zítra vzít na divadelní trénink, opět jsem se nevyhnul modifikacím, s ohledem na aktuální zdroje surovin.
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
6 polévkových lžic oleje
10 lžic mléka 3,5% (jiné už skoro nekupujeme)
155 g cukru
3 tabletky umělého sladidla
jeden skořicový cukr (20g)
510 g hrubé mouky
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
150 g rozinek
Všechny suroviny jsem dal do domácí pekárny. Zapl program 10 Koláč / 1000g a nechal míchat a péct...

Žádné komentáře:

Okomentovat