O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 10. dubna 2011

Překvapení pro Pavlu

V úterý a v sobotu jsem pekl klasiku, chléb slunečnicový ze směsi z LIDLu (Rivercote).
Prvně v úterý se spoustou rozinek (74.), celkem jsem jich tam dal 6 lžic, podruhé včera, s 3 lžícemi vloček a čtyřmi lžícemi rozinek (75.), ten "padl" včera v ZOO.

A dnes peču Pavle "narozeninový biskupský chlebíček" (76.), oprášil jsem starší "usvědčený" recept, i když jsem se nevyhnul modifikacím, s ohledem na aktuální zdroje surovin - například musím koupit krupici.
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
6 polévkových lžic oleje
10 lžic mléka 3,5% (jiné už skoro nekupujeme)
150 g cukru
jeden vanilkový cukr (20g)
500 g hrubé mouky
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
150 g rozinek
Všechny suroviny jsem dal do domácí pekárny. Zapl program 10 Koláč / 1000g a nechal míchat a péct...

Žádné komentáře:

Okomentovat