O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 23. dubna 2011

Jogurtový velikonoční experiment

"Vytvářím" (81.) jogurtový velikonoční experimentální chléb (Lenička si hraje s Fíškem v pokojíku a jen mne oba chodí "kontrolovat").
Tedy co jsem tam dal:
150 g bílého jogurtu (kelímek)
1,5 dcl mléka 3,5% (kelímek od jogurtu)
5 čl cukru
5 tabletek sladidla
510 g hrubé pšeničné mouky
1 čl soli
21 g čerstvého droždí
50 g ovesných vloček
75 g rozinek
2 vejce
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Už se to hněte... (Kdyby se náhodou nezdařilo, dopíšu PS, přece jen jsem si tentokrát skutečně recept vymýšlel...

Žádné komentáře:

Okomentovat