Jak udělat ze sypké směsi na bramboráky (co ji prodávají v LIDLu) jídlo pro děti? Do směsi dáte jen 300 ml vody, 2 vejce, 150 ml mléka a 5 PL ovesných vloček. Těsto se tím zjemní a zhutní (míchal Filípek), a výsledek je už jen mírně kořeněný.
Doporučuji smažit 3-4 malé placičky, nikoliv jednu na celou pánev. Filípek si to pochvaloval, já taky, na maminku zbylo. Nemocná Lenička ani neochutnala, krmila se jen jogurtem, ale to s kvalitou bramborových placek vůbec nesouvisí...
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 6. března 2011
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat