O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 19. března 2011

Chléb se špetkou kávy II.

Opakuji včerejší experimentální chléb (Lenička si hraje s Fíškem v pokojíku a o vaření zatím nejeví zájem, včera to bylo tak, že sotva jsem dopsal na blog, Léňa přihopskala).
A tak opravuji verzi sladkého chleba s rozinkami a trochou kávy, tedy sladký chléb (67.) s tímto poměrem surovin, včerejší už je snědený:
300 ml vody
60 g tuk na pečení Albert
1 PL cukru
4 tabletky sladidla
540 g hrubé pšeničné mouky
1 čl soli
21 g čerstvého droždí
3 PL ovesných vloček
2 PL rozinek
1 vejce
1 PL práškové (rozpustné) kávy žitovky
1 PL rozpustné kávy Arabica
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
Jediné, od čeho po včerejší zkušenosti upouštím, je snaha přidávat kávu až na závěr kynutí, stejně nevznikly v hmotě chlebíka kávové šmouhy, káva se komplet rozpustila...

Žádné komentáře:

Okomentovat