O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 20. března 2011

Pod Leniččiným dozorem

Dnes se mnou peče opět Lenička, nechává si ode mne, ta má roztomilá malinkatá racochejlka, zase popisovat krok za krokem, co dávám do pekárny, když se peče chlebíček. Tedy, sladký chléb (68.) s Leniččinou asistencí:
300 ml vody
80 g jogurtu s nugátovou příchutí
60 g tuk na pečení Albert
1 PL cukru
4 tabletky sladidla
1 čl soli
540 g hrubé pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
6 PL ovesných vloček
2 PL sušeného ovoce
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
O výsledku opět nepochybuji, i když se teprve hněte těsto. Je pečen jako vždy s láskou...

Žádné komentáře:

Okomentovat