O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

pátek 18. března 2011

Chléb se špetkou kávy

Zkouším dnes opět trochu experimentovat (Lenička si hraje v obýváku a o vaření nejeví zájem).
A tak si vymýšlím novou verzi sladkého chleba s rozinkami a trochou žitné kávy, tedy sladký chléb (66.) s tímto poměrem surovin:
300 ml vody
60 g tuk na pečení Albert
1 PL cukru
4 tabletky sladidla
550 g hrubé pšeničné mouky
1 čl soli
21 g čerstvého droždí
3 PL ovesných vloček
2 PL rozinek
1 vejce
1 PL práškové (rozpustné) kávy žitovky (kávu až na závěr kynutí, aby vznikly v hmotě chlebíka kávové šmouhy)
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.

Žádné komentáře:

Okomentovat