O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

úterý 29. března 2011

Žitný s oříšky

Opět peču (s asistentkou Leničkou), chléb se solenými arašídovými oříšky (71.)...
400 ml vody
60 g Zlaté Hané
2 čl kořenící solící směsi
530 g žitné chlebové mouky
20g hrubé pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
4 PL arašidových oříšků
5 PL ovesných vloček
1 vejce

Program 1 normální chléb / 1000g / tmavý.
Tož uvidíme, jak to dopadne, teprve se hněte... Ale rozhodně by to neměl být ušatec jako kdysi, neb peču bez mléka - to totiž v začátcích bylo zdrojem potíží, jak se mi to dnes jeví... I když trochu za to asi může jiná konzistence chlebové mouky, která se liší od hrubé pšeničné, z níž peču nejčastěji...
Nu nic, dopíšu sem ještě "update", až bude dopečeno.


UPDATE 15:48
Chlebík je mírně nakyslý, což je ale dle mého názoru dáno tím, že je v podstatě pouze z žitné mouky.
Příště budu míchat žitnou a pšeničnou mouku v poměru 1:1. Uvidíme...

Žádné komentáře:

Okomentovat