400 ml vody
60 g Zlaté Hané
2 čl kořenící solící směsi
530 g žitné chlebové mouky
20g hrubé pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
4 PL arašidových oříšků
5 PL ovesných vloček
1 vejce
Program 1 normální chléb / 1000g / tmavý.
Tož uvidíme, jak to dopadne, teprve se hněte... Ale rozhodně by to neměl být ušatec jako kdysi, neb peču bez mléka - to totiž v začátcích bylo zdrojem potíží, jak se mi to dnes jeví... I když trochu za to asi může jiná konzistence chlebové mouky, která se liší od hrubé pšeničné, z níž peču nejčastěji...
Nu nic, dopíšu sem ještě "update", až bude dopečeno.
UPDATE 15:48
Chlebík je mírně nakyslý, což je ale dle mého názoru dáno tím, že je v podstatě pouze z žitné mouky.
Příště budu míchat žitnou a pšeničnou mouku v poměru 1:1. Uvidíme...
Žádné komentáře:
Okomentovat