O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 5. března 2011

"Leniččin koláček"

Dnes se mnou peče Lenička, nechává si ode mne, ta má roztomilá malinkatá princezna, popisovat krok za krokem, jak se peče chlebíček. Tedy, sladký chléb (62.) s Leniččinou asistencí:
200 ml vody
200 g jogurtu s meruňkovou příchutí
60 g tuk na pečení Albert
1 PL cukru
4 tabletky sladidla
1 čl soli
570 g hrubé pšeničné mouky
21 g čerstvého droždí
4 PL ovesných vloček
3 PL rozinek
1 vejce
meruňkový kompot - 6 ks půlek meruněk
Program 4 sladký chléb / 1000g / tmavý.
O výsledku nepochybuji, i když se teprve hněte těsto. Je pečen s láskou...

Žádné komentáře:

Okomentovat